Smördegsflarn med lax

Mat
010.jpg

Variera och toppa med skinka eller matjessill istället för lax. Eller bara med gräddfil och örter eller klickar av pesto.

24 bitar

Detta behöver du:

1 rulle kyld smördeg, 400 g

100 g färskost

5 kokta potatisar

1 rödlök

2 dl riven, smakrik ost

salt, peppar

Topping:

150 g kallrökt lax

2 dl gräddfil

1 kruka dill

Ugn: 200°

Gör så här:

1. Rulla ut degen på sitt bakpapper. Nagga den, bred på färskost och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

2. Skiva potatisen tunt och fördela över degen. Skala. Dela och skiva löken tunt och strö över tillsammans med osten. Grädda klart mitt i ugnen i ca 10 minuter.

3. Toppa med bitar av lax och klicka på gräddfil. Strö över dill och servera i rutor.

Recept: Kerstin Svensson

Föregående
Föregående

Det här är en India pale ale, IPA

Nästa
Nästa

Dragonröra