Smörstekt tunnbröd med räkor eller mozzarella

Mat
008.jpg

6 portioner

Det här behöver du:

2 mjuka tunnbröd

smör till stekning

Räkröra:

200 g skalade räkor

1/2 dl majonnäs

rivet skal av 1/2 citron

1 msk hackad dill

Mozzarellaröra:

1 dl basilikablad

2 msk olivolja

125 g mozzarella i små bitar

125 g körsbärstomater, tärnade

salt, peppar

Gör så här:

1. låt räkorna rinna av väl om de ligger i lag. Blanda med majonnäs, citronskal och dill och smaka av med salt och peppar.

2. Mixa basilika och olja. Blanda i mozzarella och tomater och smaka av med salt och peppar.

3. Skär tunnbröden i 20 snibbar eller rutor och stek dem i smör tills de fått fin färg. Toppa med rörorna och servera direkt.

Recept: Kerstin Svensson

Föregående
Föregående

Dragonröra

Nästa
Nästa

Omelettrullar