Quesadillas

Mat
006.jpg

Fyllningen kan varieras, lägg i skinka eller fetaost, lätt krossade svarta bönor, majs, potatis och salladslök med krasse, ja nästan vad som helst. Servera gärna med en klick gräddfil och tacosås.

Det här behöver du:

4 stora tortillabröd

200 g riven pizzaost eller mozzarella

1 tsk sambal oelek

1/2 rödlök

1 avokado

1 tomat

Gör så här:

1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Tärna köttet. Tärna tomaten. 

2. Lägg ut två tortillabröd och bred på ett tunt lager sambal oelek. Strö över ost, rödlök, avokado och tomat.

3. Lägg på de andra två tortillabröden och tryck till. Stek dem i stekpanna ca 5 minuter per sida tills osten smält. Skär dem i snibbar.

Recept: Kerstin Svensson

Föregående
Föregående

Omelettrullar

Nästa
Nästa

Stekt marinerad halloumi